8 skäl till att många affiliates misslyckas

Man brukar säga att 75 procent av alla affiliates misslyckas. Här de viktigaste skälen:

1. Hård konkurrens – Det är många konkurrenter som kämpar om topplaceringarna i lukrativa nischer. Detta får många att ge upp utan att ens försöka. Här gäller det att ha modet att kämpa mot de stora drakarna. Det gör att du lär dig mer och tränar dig själv. Till slut kanske du slår dem.

2. Brist på disciplin – Internet är fullt av distraktioner. Den som inte tillämpar självdisciplin kommer misslyckas. Bristande fokus på ditt arbete leder till att du hamnar på Youtube, spelar online-spel, chattar, etc. Man bör istället skaffa sig konkreta, uttalade mål som man jobbar mot. Belöna dig själv när du når dina mål, inte annars.

3. Dåligt tidsplanering
– Många affiliates jobbar med sina sajter på deltid, kanske inte mer än 1-2 timmar per dag. Då gäller det att disponera sin tid extremt väl. Det går visserligen att tjäna bra med pengar på affiliatemarknadsföring i vilket fall som helst, men för att uppnå mer än bara ordinära resultat krävs noggrann planering av tillgänglig tid.

4. Brist på passion
– Om du är affiliate bara för att tjäna pengar, kan du göra det bra men oftast bara på kort sikt. För att bli riktigt duktig måste man göra något man verkligen gillar. Välj därför en nisch som intresserar dig och skriv ärliga och personliga texter och recensioner om produkter och tjänster. Det gör även att du bygger förtroende och gemenskap med dina läsare.

5. Att inte utvecklas och inte hålla sig uppdaterad – Precis som med SEO med sina ständiga förändringar på sökmarknaden gäller detsamma för affiliatemarknadsföring. Marknaden förändras hela tiden, med nya produkter och nischer, kanaler och knep. Det gäller att hela tiden tillämpa nya strategier och uppdatera sina sajter med specialerbjudanden och annat nytt material.

6. Bristande teknisk kunskap – Även om det inte behöver vara raketforskning att driva en webbplats behöver man lära sig tillräckligt för att kunna uppdatera och konfigurera sina sajter på ett effektivt sätt. För avancerade affiliate-strategier är ett serverspråk såsom PHP ett måste.

7. För lite fokus på ROI – Ha kontroll på dina annonser och spåra dina klick och konverteringar. Du har inte råd att lägga dina pengar på fel sökord t ex.

8. Ovilja att ta kostnader – Mycket på Internet är gratis, men många bra verktyg och böcker kostar pengar. Oftast får vad man betalar för och det gäller även för affiliateprodukter. Se det som en investering, men se till att det du betalar för är bra.

3 åsikt på “8 skäl till att många affiliates misslyckas

 • 29 mars 2011 kl 19:14
  Permalink

  Detta stämmer oerhört bra enligt min erfarenhet! Mycket bra skrivet!

 • 15 juni 2011 kl 21:55
  Permalink

  Jag trodde nog att siffran var ännu högre än 75%, men det beror ju på vad som menas med att ”misslyckas”. Punkt 1 & 2 är nog dem som fäller det största avgörandet och fler affiliates skulle nog lyckas om dem valde att börja med mindre konkurrentutsatta nischer

 • 11 februari 2017 kl 18:45
  Permalink

  Jag tror, precis som Tomaz, att siffran är högre än 75%. De flesta sidor och bloggar man stöter på idag är inte uppdaterade sen 2015, folk ger 150% i 4 månader istället för 100% i 4 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *