10 anledningar att använda WordPress som affiliate

Wordpress som affiliate

WordPress är ett publiceringsverktyg som gör att vem som helst kan installera en blogg eller hemsida på under fem minuter. I Sverige har WordPress varit känt mest som ett bloggverktyg, men fler och fler affiliates har börjat använda WordPress för att skapa nischade webbplatser för sina annonser.

WordPress är fantastiskt för affiliate-sajter, och det finns flera viktiga fördelar med att använda WordPress istället för andra publiceringsverktyg. Här kommer mina topp 10:

  1. Det tar fem minuter att installera om det görs manuellt. Om ditt webbhotell har Fantastico görs installationen  på några sekunder.
  2. Eftersom din webbplats byggs ”online” med hjälp av en webbläsare kan du använda vilken uppkopplad dator som helst i världen för att uppdatera din webbplats.
  3. Du kan enkelt öka funktionaliteten på din webbplats genom plugins. Detta kan vara allt från Google sitemaps, säkerhetskopiering av databaser, spamfilet, etc. Det finns en plugin för nästan allt.
  4. WYSIWYG-redigering – När du redigerar dina webbsidor ser du direkt hur de kommer att se ut, snarare än att redigera själva HTML-koden. Det finns dessutom många plugins som kan ge dig ännu större kontroll över redigeraren i WordPress.
  5. När du publicerar nytt material på webbplatsen, uppdaterar WordPress automatiskt de nödvändiga menyerna, lägger till länkar till ditt nya innehåll och organiserar allt åt dig givet de inställningar du gjort. Detta är en av de största tidsspararna jämfört med traditionella publiceringsverktyg.
  6. Eftersom WordPress är gratis finns det enormt många som använder WordPress, så det finns gott om stöd och hjälp när du behöver det.
  7. Det finns gratis mallar som helt ändrar utseendet på din webbplats. Det finns till och med särskilda WordPress mallar för affiliates, som har utformats speciellt för SEO.
  8. WordPress har en inbyggd trackback-funktion.
  9. WordPress. org som står bakom verktyget WordPress arbetar ständigt på förbättringar och buggfixar.
  10. Dina WordPress-sidor kan tillåta besökare att lägga till sina egna kommentarer. Det betyder att ditt innehåll uppdateras ofta och ditt innehåll kan växa kontinuerligt – något som sökmotorerna gillar. Du behöver heller inte oroa dig för spam i kommentarerna, det finns en fantastisk plugin som heter Akismet som tar bort 99% av all spam utan att du någonsin behöver se den.